Sf. Cuvios Ioanichie de la Muscel > Sfinte Moaşte

jos>

Sf. Cuvios Ioanichie de la Muscel
(26 Iulie)

SFINTE MOAŞTE

Moaştele Sfântului Ioanichie cel Nou au fost mutate definitiv la Mănăstirea Cetăţuia „Negru Vodă” din Câmpulung

Moaştele celui mai renumit dintre sihaştrii de pe Valea Chiliilor au fost aduse permanent la Mănăstirea „Negru Vodă”, vechea cetate a Basarabilor, din Câmpulung Muscel, duminică, 20 ianuarie 2013.

Acest eveniment duhovnicesc important pentru credincioşii musceleni, şi nu numai, a fost plinit de Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, care a fost săvârşită de Înalt Preasfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, în biserica Mănăstirii „Negru Vodă” din oraşul Câmpulung Muscel.

Înalt Preasfinţia Sa a evidenţiat importanţa împlinirii spirituale a credincioşilor de pe plaiurile argeşene şi muscelene datorită prezenţei văzute a sfinţilor locali: Sfânta Muceniţă Filofteia, din cetatea Curtea de Argeş, şi Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, de duminică în cetatea Câmpulung Muscel, precizează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

25 iulie 2013 Procesiune moaştele Sf. Cuvios Ioanichie cel Nou si Sf. Cuvioasă Filofteia

Credincioși din orașul Câmpulung Muscel au participat la sărbătoarea Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, începută joi 25 iulie, ora 10.00, când au fost aduse moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș spre închinare în biserica Mănăstirii Negru Vodă.

În aceeași zi, de la ora 18.00, moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, împreună cu moaștele Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, au fost purtate în procesiune de la biserica Mănăstirii Negru Voda până în Piața Primăriei, unde au fost săvârșite acatistele celor doi sfinți, iar apoi s-a citit Tomosul de canonizare al Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou și Hotărârea chiriarhală ca sfintele moaște să rămâna spre cinstire în biserica Mănăstirii Negru Vodă.

Până în 1990, odoarele sfinte au fost păstrate în biserica rupestră a Mănăstirii Cetățuia şi de atunci numeroşi credincioşi se duceau să se roage Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel. Acest sfânt a devenit pentru credincioşi, mărturiseşte protosinghelul Modest Ghinea, stareţul Mănăstirii Cetăţuia „Negru Vodă”, tămăduitor de boli, făcător de minuni, ocrotitor al familiilor şi mijlocitor al celor care nu pot avea prunci.

<sus